e

Kızgın

Üzgün

Saygıdeğer misafirler…

Biz hayatın anlamını arayan, bir o kadar da sorgulayan, çayın bir felsefesi olduğuna inanan gençlerin oluşturduğu, yazısal ve görsel platformumuz Bekleme Odası’na hoş geldiniz. Bekleme Odası’nın amacı, haletiruhiyesi fakirlik olan biz gençlerin ruhlarını dinlendirmektir. Bir heyecan ile konuk olduğumuz dünya diyarında varlığımızı anlamlandırmak adına gerçekleştireceğimiz her eylem korkularımızı korkutmak için kullanılacaktır. Anne karnında bizi dokuz ay boyunca misafir eden ve karşılığında hiçbir ücret talep etmeyen Yaratıcı’ya minnet borcumuzu ödemek bilinci ile değişim yapmak niyetindeyiz. “Sözün tamamı aptala söylenir.” düsturu ile kısaca talep ettiğimiz ücret, yani giriş ücretimiz “düşünmektir”. Geleceğe ait ne varsa, geçmişin süzgecinden geçirerek; dertleşip muhabbet edeceğimiz bir yerdir burası. Kuruluşumuzda hiçbir hayvana ve bitkiye zarar verilmemiştir. Aksine hayvanları ve bitkileri sevmeyi biliriz. Ekmeğin ve suyun kutsallığına inananlardanız. Katığımız ekmek, aşımız düşünmektir. Sokrates’in savunması kendine, biz her türlü Atina halkını kınarız. Savunulacak biri varsa, münzevi bir eğitim alarak hayata atılmayı bekleyen gençlerin, torpili olmadığı için garson olmasına karşı çıkan, gençliği heder olan gençlerdir. Biz bu gençleri savunan sokak delikanlılarından ibaretiz. Diyojen Abi’nin Sezar’a karşı tutumu ne ise biz oyuz. Bizim ideallerimiz karşısında Troçki’nin eylemsel devrimi, Marx’ın kapitali küçümsenen devrimlerdendir. Ahlak temelli bir dönüşüme inanmak en olgun hayalimizdir. İbn Haldun’un dediği coğrafya kaderimizdir. Üfürdüğümüz Türküler vardır. Kimi zaman haykırdığımız şiirler. Karacaoğlan, Yunus Emre, Dadaloğlu, Hoca Ahmet Yesevi pirimizdir. Köroğlu’nun kavgası kavgamız, davası davamızdır. Bizden selam olsun Bolu beylerine! Kaosa hoş geldiniz.

Sıradaki içerik:

Manifesto…